Modele de masini cu tractiune spate

Home/Modele de masini cu tractiune spate

Modele de masini cu tractiune spate

Prima este corectă prin Prisma faptului că tracţiue este o forţă Care Pune în mişcare maşina indiferent Dacă se exercită PE Puntea faţă, PE Puntea série sau pe ambele punţi (de unde şi expresia “tracţiune integrală”, iar nu “tracţiune-propulsie”). Apoi, pentru tracţiune ai nevoie de aderenţă, iar sistemele de Control al tracţiunii acţionează pe toate roţile, indiferent de Punte. PE scurt, propulsorul maşinii (motorul) trimite cuplul la roţi prin intermediul transmisiei, iar roţile realizează tracţiine sau PROPULSIA în urma aderenţei cu solul. Des Înţeles? Probabil cea mai indragita Masina de raliuri DIN toate timpurile, Lancia Delta Integrale a fost un réel succes dans varianta de Strada. Fiind disponibila atat cu motoare in 8 sau 16 valve, Cu Puteri curpinse intre 185 si 215 CP, Masina Era o adevarata bestie PE roti, datorita motorului Turbo de 2 Litri. Tractid`integrala si precizia directiei simplesdessins orice Sofer sa se indragosteasca la prima. PE lângă faptul că BMW are o repartiţie cu care se laudă Mereu: 50/50, acesta este un avantaj demn de luat în seamă la mai toate maşinile cu tracţiune Spate. Faptul că avem Elemente de transmisie PE Puntea série face ca maşina să aibă un comportament mai degrabă neutru în curbe, fără ca faţa să apese neplăcut în viraje. Mai întâi, să tranşăm o falsă dezbatere. Cum e mai corect: “tracţiune Spate” sau “propulsie”? Adevărul e că ambele expresii sunt acceptabile, pentru că înseamnă Fix acelaşi lucru, fără să depindă de Puntea pe care se realizează. Chiar Dacă nu ça un Maniac al lucrurilor de la ponctul 3, plăcerea de a conduisent o maşină cu tracţiune série este mult Superioară, pentru că te simţi Mereu împins de la série atunci Când Calci maşina PE coadă şi ai un Control mult mai bun asupra direcţiei , “uşurată” de intervenţiile motorului.

Virajele, în Special, CER mai multă ATENŢIE de la şofer, Dar îi vor oferi şi bucurii semnificativ mai mari. Acum, Dacă vă convine mai mult să folosiţi “propulsie”, importat printre mecanicii noștri DIN terminologia Tehnică franceză, sunteţi Liberi să o faceţi, Noi nu suntem pedanţi, numai să n-o mai legaţi automat de Puntea Spate… pentru că nu sont legătură. Dar oricum ar fi, e bine să treceţi în revistă avantajele şi dezavantajele tracţiunii Spate. Comercializata Sub denumirea RWS, respectiva versiune a modelului allemand cu Motor central renunta la sistemul Quattro ce insoteste varianta standard si ofera Exclusiv tractiune Spate. La maşinile cu tracţiune série Dar Motor poziţionat PE Puntea faţă, locul în série se va reduire din cauza arborlui de transmisie. La cele care au motorul Montat médiane sau în Spate, nici nu mai vorbim de LocURI pentru pasagerii DIN Spate… Dar ăsta e un lucru mai degrabă Bun, nu-i aşa? Numit URSULET de toata lumea de la Noi, BMW-UL seria 3 al anilor` 80 a fost un réel succes. Masina venea in varianta de Top, in afara versiunilor M, Cu Motor in 6 cilindri cu o capacitate de 2,5 litri ce producea 171 CP. BMW seria 3 modèle E30 Era disponibil atat in varianta Sedan cu 4 sau 2 USI, Dar Si in varianta Break sau cabriolet.

Tractil`ère Numai pe série sau integrala PE modelele cu Sigla 325iX. Aspectul, fiabilitatea si simplitatea cu care erau realizate aceste Masini «fara moarte» au contribuit la accomplie Care Tine pana in ziua de azi a Ursului. In zilele noastre Vedem aceste Masini la competitiile de Drift sau in saloanele de tuning in Stare imaculata, pastrate ca Noi.

Лютий 18, 2019|Без категорії|